Com calcular el número de canapés que necessito pels meus convidats?

Canapés, un valor segur

juny 22, 2023

Canapés per als teus convidats

Si estàs organitzant un esdeveniment o una festa i vols servir canapés als teus convidats, és important calcular la quantitat adequada per assegurar-te que tots tinguin prou per menjar. Cal tenir en compte diferents factors, com el nombre de persones, la durada de l’esdeveniment i els gustos dels convidats. A continuació, et donarem algunes pautes per calcular el número de canapés que necessitaràs per als teus convidats.

1. Calcula el nombre de convidats

El primer pas és determinar el nombre de persones que assistirà al teu esdeveniment. Fes una llista de convidats i assegura’t de tenir una xifra exacta o una estimació prou precisa.

2. Decideix la durada de l’esdeveniment

La durada de l’esdeveniment també és un factor important a tenir en compte. Si és un esdeveniment curt, com una festa de dues hores, és probable que els convidats menjaran menys en comparació amb un esdeveniment de més llarga durada, com un sopar de tres hores.

3. Determina el número de canapés per persona

Com a regla general, es recomana calcular entre 8 i 12 canapès per persona per a un esdeveniment que no coincideix amb l’hora del dinar o el sopar. Això assegura que hi hagi suficients opcions per als convidats i que ningú quedi amb gana. Si l’esdeveniment coincideix amb l’hora del dinar o el sopar, pots augmentar aquesta xifra a 12-15 canapès per persona.

4. Considera els gustos dels convidats

És important tenir en compte els gustos i les preferències dels teus convidats. Si saps que hi ha convidats amb restriccions dietètiques o preferències alimentàries especials, assegura’t de tenir opcions alternatives per satisfer les seves necessitats. Això pot incloure canapès vegetarians, sense gluten o sense lactosa.

5. Calcula el número total de canapés

Per calcular el número total de canapés que necessitaràs, multiplica el nombre de convidats pel nombre de canapès per persona que has decidit. Aquesta xifra et donarà una idea general de la quantitat de menjar que has de preparar.

6. Afegeix una mica més per a seguretat

Sempre és millor tenir una mica més de menjar del necessari per assegurar-te que no et quedis sense. Afegeix aproximadament un 10-20% a la xifra total de canapès per tenir una margen de seguretat. És millor que sobri menjar que no pas quedar-se sense.

Amb aquests passos senzills, podràs calcular el número de canapés que necessitaràs per als teus convidats i assegurar-te que tothom pugui gaudir d’un deliciós aperitiu. Recorda sempre tenir en compte les preferències i les restriccions dietètiques dels convidats per oferir una varietat d’opcions. Bon profit!

Prova els nostres productes

Recollida a la botiga o enviament a domicili!

Comprar