Causes per les quals el cos et demana xocolata

Xocolata, una dolçor irresistible

agost 22, 2023

Xocolata és felicitat

La xocolata és una dolçor irresistible que moltes persones gaudeixen. Potser t’has preguntat alguna vegada per què el teu cos et demana xocolata i quines són les causes d’aquest desig. En aquest article, explorarem diverses raons pel qual el cos anhela aquest aliment deliciós. Des de factors psicològics fins a beneficis nutricionals, descobriràs per què la teva ment i el teu cos busquen la xocolata.

1. La dopamina i la serotonina: hormones de la felicitat

La xocolata és coneguda per desencadenar la producció d’hormones de la felicitat com la dopamina i la serotonina al cervell. Aquestes hormones són responsables de generar sentiments de benestar i plaer. Quan menges xocolata, el teu cos allibera aquestes hormones, el que pot crear una sensació de felicitat i eufòria.

2. Estat d’ànim i comfort emocional

Moltes persones tendeixen a buscar xocolata quan es troben en un estat d’ànim baix o quan necessiten consol emocional. La xocolata pot proporcionar una sensació de comfort i alleujament de l’estrès. A més, alguns estudis han demostrat que el consum de xocolata pot millorar el teu estat d’ànim gràcies als seus components químics i efectes en el cervell.

3. Estimulació del desig

El sabor dolç i ric de la xocolata pot estimular els receptors de gust i olfacte, creant un fort desig de menjar més. A més, l’aspecte i la textura agradable de la xocolata també poden influir en la teva gana i fer que desitgis més d’aquesta delícia. Aquesta estimulació sensorial pot ser una de les causes principals per les quals el cos et demana xocolata.

4. Contingut de flavonoides

La xocolata fosca, en particular, és rica en flavonoides, un tipus d’antioxidant que pot tenir beneficis per a la salut. Els flavonoides poden millorar la salut del cor, reduir la pressió arterial i tenir propietats antiinflamatòries. Aquesta consciència dels beneficis pot subconscientment portar-te a desitjar xocolata com a manera de donar suport a la teva salut en general.

5. Associacions i aprenentatge

És possible que hagis après a desitjar xocolata al llarg del temps a causa d’associacions i experiències passades. Si cada vegada que et senties feliç o celebraves algun esdeveniment important, hi havia xocolata present, el teu cervell podria haver establert una connexió entre aquests esdeveniments i el consum de xocolata. Aquesta associació pot durar tota la vida i explicar per què el teu cos et demana xocolata en determinades situacions.

6. Desequilibris hormonals

Els canvis en els nivells hormonals també poden influir en el desig de xocolata. En certes etapes del cicle menstrual, les dones poden experimentar un augment en els antojos de xocolata, especialment abans de la menstruació. Aquesta és una combinació de factors hormonals i emocionals que impulsen el desig.

7. Hàbits i condicionament

Si tens el costum de menjar xocolata regularment o si estàs acostumat a veure altres persones que en mengen, és més probable que el teu cos et demani xocolata com a resposta a aquests hàbits o condicionament. Els hàbits alimentaris i les influències socials poden tenir un paper significatiu en el teu desig de xocolata.

8. Recompensa i autoindulgència

La xocolata pot ser vista com una recompensa o una manera d’autoindulgència. Després d’un dia dur o d’aconseguir un objectiu, et pots permetre un petit caprici amb una taula de xocolata. Aquesta associació entre la xocolata i la recompensa pot alimentar el teu desig de xocolata.

Desig de xocolata

El desig de xocolata pot ser causat per diversos factors, incloent la resposta del cervell a les hormones de la felicitat, l’estat d’ànim i el comfort emocional, l’estimulació sensorial, el contingut de flavonoides, les associacions i els hàbits alimentaris. És important recordar que el desig de xocolata és normal i que gaudir-ne moderadament pot ser part d’una alimentació equilibrada. Si t’agrada la xocolata, assegura’t de triar opcions saludables com la xocolata fosca i gaudir-ne amb moderació.

Prova els nostres productes

Recollida a la botiga o enviament a domicili!

Comprar