Delícies de la Quaresma: Tradicions dolces que connecten amb la Setmana Santa

Gaudeix dels Bunyols de Quaresma! Un dolç moment

febrer 20, 2023

Explorant les delicioses tradicions dolces de la Setmana Santa a tot el món

La Quaresma és un període de reflexió i penitència que precedeix la celebració de la Setmana Santa i la Resurrecció de Jesús. Durant aquest temps, els cristians practiquen l’abstinència i el dejuni com a manera de preparar-se per a la Pasqua.

La Quaresma és una època de sacrifici, però també és una oportunitat per a gaudir d’algunes delicioses tradicions culinàries. En moltes cultures, els dolços i els pastissos són una part important de la celebració de la Quaresma.

Bunyols de Quaresma a Catalunya

Els bunyols de Quaresma són un dolç tradicional a Catalunya durant el període d’abstinència i dejuni previ a la Setmana Santa. Es tracta d’una deliciosa fritada rodona i orada que es banya en sucre i canyella, i que es pot gaudir com un berenar o unes postres.

Aquests bunyols són una forma popular de celebrar la Quaresma i les tindreu disponibles a Pastisseria Sant Jordi de Sabadell. A més de ser una delícia culinària, els bunyols de Quaresma també són una manera de connectar-se amb la cultura i la història de Catalunya, i d’honrar la tradició de la Setmana Santa.

Hi ha moltes varietats de bunyols de Quaresma, alguns són farcits de crema pastissera, xocolata o melmelada, mentre que uns altres són simples i es gaudeixen tal com són. Aquests bunyols són una forma popular de celebrar la Quaresma i de compartir un dolç moment amb familiars i amics.

Tradicions de la Quaresma a España

A Espanya, per exemple, la Setmana Santa és una època molt important per a la pastisseria. Els pastissos de llesca amb ou són un dolç típic d’aquesta època, que es fan a partir de llesques de pa dolç mullat en llet, ou i sucre abans de fregir-les i cobrir-les amb mel. També són populars els bunyols, un tipus de fritada rodona i dolç, que es poden servir amb una mica de mel o amb una compota de fruites.

Tradicions a Mèxic

A Mèxic, els dolços de Setmana Santa són una tradició molt important. Durant aquesta època, es poden trobar una àmplia varietat de dolços, des dels tamales de dolç fins a les empanades de camote i els bunyols de vent. També és comú trobar dolços de calaveres i dolços de neu en la forma de petits esquelets i flors.

Tradicions de la Quaresma a Itàlia

A Itàlia, la Setmana Santa és una època important per a la pastisseria. Durant aquesta època, els pastissers italians fan una varietat de dolços, incloent-hi pastissos d’ou i pastissos de massapà. A més, els pans de Pasqua, com el Colomba, també són una tradició important a Itàlia durant la Setmana Santa.

Prova els bunyols i gaudeix d’un dolç moment de la Quaresma!

Prova els nostres productes

Recollida a la botiga o enviament a domicili!

Comprar