La xocolata, un imprescindible en la rebosteria

Som fans de la xocolata

agost 22, 2022

Història de la xocolata

Només amb escoltar la paraula xocolata, la boca se’ns fa aigua. Ens recorda a infinitat de pastissos i dolços realitzats amb aquest ingredient tan conegut i saborós. En aquest article volem donar a conèixer els orígens d’aquest element tan important en la rebosteria, i com va passar a utilitzar-se en la cuina amb una major freqüència.

D’ON PROVÉ LA XOCOLATA?

La xocolata es realitza amb cacau, el qual és originari de Mèxic. Actualment és un dels elements més rics dins del món gastronòmic i més particularment de la rebosteria. L’arbre del qual s’obté el cacau es diu Theobroma, i avui dia es conrea en multitud de països. El seu fruit dona origen a la mantega de cacau i a la pols. No obstant això, el sabor no és com nosaltres creiem, ja que no és dolç sinó amarg.

Els asteques es van adonar dels beneficis que aportava i ho usaven com a moneda d’intercanvi. Va ser quan els espanyols colons van veure el seu potencial i van començar a servir-lo calent i a afegir-li canya de sucre i vainilla, convertint-se en una beguda predilecta de l’aristocràcia.

Amb els avanços industrials i l’aparició de la premsa hidràulica, es va començar a extreure la pasta de cacau. I a la fi del segle XIX va ser quan es va començar a utilitzar en confiteria com a xocolata sòlida, creant barres, bombons i multitud de pastissos amb xocolata. És a França on va obrir la primera xocolateria i a Suïssa es va barrejar per primera vegada la xocolata amb la llet.

Normalment el procés fins a produir xocolata passa per diverses fases. Que van des del torrat dels grans, passant per la premsa de la pasta de cacau, per a aconseguir així eliminar l’acidesa i l’amargor. Més tard es retira la pasta de cacau per a obtenir la pols, el qual s’empra en multitud de productes.

És per aquest motiu pel qual se sol utilitzar algun edulcorant com el sucre perquè el seu consum sigui el que coneixem avui dia. Aquest seria el quart, en el qual també s’afegeixen aromatitzants.

Ets fan de la xocolata? A nosaltres ens encanta utilitzar-ho en la nostra pastisseria!

Prova els nostres productes

Recollida a la botiga o enviament a domicili!

Comprar