Raons per a menjar pa

El pa és l’aliment bàsic de qualsevol dieta saludable en els cinc continents

febrer 5, 2022

Què ens aporta aquest menjar?

Proteïnes, ferro, zinc, magnesi, potassi, niacina, vitamina B2, àcid fòlic i vitamina B6, totes aquestes vitamines i nutrients és el que aportes al teu cos cada vegada que consumeixes un pa bàsic, augmentant encara més el seu valor nutritiu en funció de l’especialització que consumeixis.

El pa, a més ens aporta midó, un hidrat de carboni que ens proporciona l’energia per a funcionar i per a mantenir la nostra composició corporal de manera òptima, per això és molt recomanable acompanyar cada menjar amb una porció, ja que en l’època actual solem abusar de les proteïnes i greixos constantment i el midó aconsegueix així equilibrar les necessitats de l’organisme. Un altre dels grans valors nutritius que obtenim d’aquest aliment és la fibra, que també ens aporta (entre un 10% i 20%) i obté un valor rellevant, ja que és un nutrient important per a la salut digestiva, malaltia cardiovascular i diabetis tipus 2.

Entre els diferents tipus de pa, trobem noms molt famosos pel seu sabor i la facilitat per a combinar-los amb altres aliments com el pa de sègol, pa de kamut, pa de formatge o el pa de pipes entre altres, però Saps realment el valor nutritiu d’aquestes especialitats?.

Amb un sabor dolç i agradable, trobem el pa de Kamut. Un dels més vells tipus de farina i molt demandat avui dia pels seus beneficis. Aquest pa té una concentració superior de proteïnes, lípids, fibra, minerals i vitamines ideal per a esportistes o nens. En general és un pa per a persones que demandin una gran aportació d’energia diari.

El pa de formatge, un clàssic gurmet per a acompanyar qualsevol aperitiu mentre degustes un bon vi, aporta a l’organisme un alt contingut en Omega 3 i Omega 6 millorant d’aquesta manera la visió i el sistema immunològic. Rico en àcid linoleic conjugat, ajuda a disminuir el risc de patir de cor o càncer.

D’altra banda, el pa de llavors té un alt contingut en àcid alfa com el del peix, convertint-se en essencial per a funcions cerebrals com la memòria, les funcions del comportament i el rendiment del cervell.

El pa integral és un clàssic de la vida healthy. Curiosament entre els seus principals beneficis trobem un que ens arriba a través d’un acte reflecteixo com és el recuperar l’exercici de la masticació, ja que ajuda a preparar els aliments perquè tinguem una digestió més fàcil. A més d’aquesta dada curiosa, el pa integral actua com a antioxidant frenant l’envelliment de les cèl·lules alhora que consumint-lo es facilitarà l’expulsió de substàncies carcinògenes reduint especialment el risc de patir càncer de còlon.

No ens oblidem del pa de sègol, fet amb farina de sègol i amb un baix contingut en gluten té la capacitat de millorar la circulació en la sang, és laxant i disminueix l’absorció d’ensucris simples, per la qual cosa és altament recomanable per a persones que sofreixen de diabetis.

En definitiva, amb l’exemple d’aquestes cinc varietats queda patent el fonamental que resulta el consum de pa dins de la nostra dieta diària, i com podríem conjugar els diferents tipus segons les principals necessitats fisiològiques.

Però, encara hi ha més. És fals que el pa provoca augment de pes amb el seu consum, ja que és un aliment que unit a una activitat física regular disminueix la càrrega glucèmica i consumint-lo en proporcions adequades (fins a 400 grams diaris) ens ajuda a baixar de pes.

Prova els nostres productes

Recollida a la botiga o enviament a domicili!

Comprar