Són els edulcorants, la millor alternativa al sucre afegit?

Sucre sí, en la seva justa mesura

juliol 4, 2022

Donar al nostre cos els nutrients adequats

En els últims anys la “demonització” del sucre ha anat acompanyada de l’exaltació dels edulcorants. Ara, la controvèrsia sobre les bondats d’aquest fenomen torna a la palestra arran d’un article publicat en El Periódico.

En  el 2019, a Espanya es va signar el Pla de col·laboració per a la millora de la composició dels aliments i begudes 2020, que inclou la reducció del 5% de sucres afegits i greixos saturats en brioixeria i pastisseria per a ajudar a prevenir el sobrepès. Però la millor opció és substituir aquest sucre per edulcorants? Des del punt de vista nutricional, l’OMS i l’Organització Panamericana de la Salut han assenyalat que no són recomanables. Els estudis científics realitzats fins avui -segons aquest reportatge- mostren que poden modificar la microbiota intestinal, afectar el metabolisme de la glucosa, els processos de pèrdua de pes o la conducta alimentària. El problema és que encara no hi ha dades tan concloents sobre els seus efectes a llarg termini com perquè les autoritats hagin fet el pas de no recomanar-los.

I ens preguntem, en comptes d’apostar pels edulcorants, no seria preferible conscienciar als consumidors sobre els beneficis de reduir el llindar de dolçor? Són molts els grans xefs que proposen des de fa molt temps una pastisseria amb menys sucres i grasses, respectant els sabors naturals dels ingredients i sense renunciar al plaer del llaminer.

Sucre sí, en la seva justa mesura. Més que reduir calories -que també-, es tracta de donar al nostre cos els nutrients adequats, sense haver de sacrificar el sabor.

Prova els nostres productes

Recollida a la botiga o enviament a domicili!

Comprar