5 alternatives al sucre per als teus postres

Alternatives al sucre

setembre 19, 2022

Alternatives que ens permeten endolcir els nostres postres

Avui t’expliquem 5 alternatives al sucre per als teus postres. Ja que l’excessiu consum de sucre pot arribar a generar riscos en la salut. Quan parlem que el sucre no és saludable és important diferenciar entre els sucres intrínsecs i els sucres lliures:

  • Els primers sí que són saludables i no suposen un risc per a la salut, sent els que són presents en fruites i verdures de manera natural.
  • Els segons són sucres que són afegits per la indústria alimentària a aliments i begudes com a brioixeria, sucs, iogurts, refrescos i altres aliments ultraprocessats, així com les cullerades de sucre blanc que podem tirar a les postres que preparem o al propi cafè. El seu consum excessiu pot generar diferents problemes de salut com: obesitat, addicció, malnutrició, descontrol sobre la fam, diabetis o deterioració dental, entre altres.

Però afortunadament comptem amb diferents alternatives que ens permeten endolcir les nostres postres d’una manera molt més saludable. A continuació et presentem una selecció de cinc alternatives amb les quals posar sabor a les teves postres.

Alternatives al sucre:

  • Sacarina: És un dels edulcorants més coneguts, sent intens i s’afegeix als aliments per a endolcir-los, aportant una petita quantitat de calories i no aporta energia. En dissoldre’s molt bé és perfecte per a utilitzar-ho tant en begudes fredes com en begudes calentes. Un sobre d’aquest producte té el mateix poder edulcorant que vuit grams de sucre.
  • Stevia: és un dolç natural que neix dels glucósidos de esteviol edulcorant de la planta de Stevia, un producte amb zero calories que no conté sucre ni carbohidrats, ni tampoc colorants artificials ni conservants. Està fet amb ingredients naturals i està lliure de lactosa, sucralosa, gelatina i gluten, a més de ser aptes per a vegans.
  • Pasta de dàtil: El dàtil és un dels edulcorants més saludables que es poden trobar, ja que és la pròpia fruita deshidratada. L’Ideal per a utilitzar-los com a edulcorant natural és consumir-ho en forma de crema o pasta de dàtil. El dàtil és una font de fibra que aporta grans beneficis, sent un fruit ric en vitamines i minerals que a més no té glútens.
  • Canyella: Coneguda pel seu poder afrodisíac, és una de les alternatives més saludables que existeixen al sucre, encara que cal tenir present que aporta sabor.
  • Xarop d’atzavara: és un edulcorant d’origen natural que té un sabor suau que fa que sigui una opció ideal per a utilitzar amb begudes fredes i calentes. És ideal per a poder enfornar i cuinar o per a usar com a farciment en postres i preparacions de fruites. És una gran font de fibra, amb els avantatges que això comporta, a més de comptar amb un baix índex glucèmic.

Estàs interessat en com afecta el sucre al nostre cos? Donc potser t’interessarà llegir el nostre artícle sobre si els edulcorants, són la millor alternativa al sucre afegit

Si estàs pensant elavorar alguna cosa, com per exemple un pastís, a casa teva, esperem que haver-te ajudant explican-te 5 alternatives al sucre per als teus postres.

Prova el nostres productes

Recollida a la botiga o enviament a domicili!

Comprar